Lakeuden Eräpartio ry


Partiolippukunta tytöille ja pojille - lapsille, nuorille ja aikuisille.


Partiotoiminta

 

Mitä partio on?

 

Partio on ystäviä ja yhteenkuuluvuutta, elämyksiä ja seikkailuja, luonnossa toimimista, tekemällä oppimista sekä yhdessä päättämistä. Partiossa on hauskaa ja toiminnalla on tarkoitus.

Partio kannustaa itsensä kehittämiseen sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä: nuoret johtavat nuoria ja vastaavat itse toimintansa suunnittelemisesta. Partiolaisista kasvaa aktiivisia ja vastuuntuntoisia yhteiskunnan jäseniä.

Partio on maailmanlaajuista vapaaehtoistoimintaa. Se antaa nuorille kansainvälilsiä kokemuksia ja edistää kulttuurien välistä ymmärrystä. Partiolaiset osallistuvat aktiivisesti paremman maailman rakentamiseen.

Partio on avointa kaikille ja kaikenikäisille: tytöille ja pojille, lapsille, nuorille ja aikuisille. Suomen Partiolaiset on maamme merkittävin nuorisojärjestö. Partiolaisia on Suomessa 75 000.

 Lähde: Partion viestintäohje, Yhden minuutin hissitarina, Suomen Partiolaiset ry

 

Eräpartion toiminta

 

Lakeuden Eräpartio on nuori lippukunta, jonka toiminta on vireää. Lippukunnan johtajisto koostuu aikuisista, joilla partiopolkua on takanaan enemmän tai vähemmän. Mukana on pitkään partiossa taivaltaneita partiokonkareita, mutta joukossa on myös aikuisia joiden partiopolku ei vielä ole kovinkaan pitkä.

Eräpartio haluaa painottaa retkeily- ja leiritaitoja siis perinteisiä partiotaitoja ja luonnossa toimimista. Suunnistustaitoon kannustetaan vuosittaisella suunnistusaktiivisuuskilpaiulla.  Lippukunta järjestää syksyisin yhteisen aloitustapahtuman ja syyskausi päättyy tunnelmalliseen joulujuhlaan luonnon helmassa eli Joulurauhan julistamiseen metsän eläimille. Kevätkaudelle ajoittuvat Muistelemispäiväjuhla, jolloin lippukunta viettää myös syntymäpäiviään sekä huhtikuun partioviikolle ajoittuva Yrjönpäväjuhla.